Ontstaan

ONTSTAAN

 

Mijn naam is Vanessa Soete. In 2005 studeerde ik af als opvoedster. Tijdens deze opleiding werd mijn interesse geprikkeld voor de aromatherapie. De werking die etherische oliën op mensen met een verstandelijke beperking hadden, boeiden mij en zorgden ervoor dat ik in het begin via zelfstudie op zoek ging naar verklaringen voor deze werking.

Als leek vond ik het logisch om eerst een opleiding herborist te volgen, zodat ik een degelijke kruidenkennis kon opbouwen. Mede door de boeiende lesgevers en de vele mogelijkheden die kruiden bieden, bleef ik in de kruidenverwerking hangen en bleef de aromatherapie wat op de achtergrond.

 

In 2012 kwam hier echter verandering in, toen ik de unieke kans kreeg om professioneel aan de slag te gaan met etherische oliën en afgeleiden daarvan.

 

Deze kans zorgde er ook voor dat mijn stille droom - workshops geven aan verenigingen, groepjes vriend(inn)en, jongeren en kinderen - plots een heel stuk realistischer leek.

 

Tijdens het experimenteren kwam ik echter telkens weer tot de ontdekking dat het een echte ramp was om aan het juiste materiaal te komen. Meestal moest ik een hele afstand overbruggen om mijn bereidingen tot een goed einde te kunnen brengen.

 

Van daaruit ontstond dan ook ’t Soete Kruidje, de webshop waar je op een eenvoudige en snelle manier alles kan vinden om jouw bereidingen te laten slagen.

 

 

’t Soete Kruidje bevindt zich in het landelijke Wakken (West-Vlaanderen).